Umjetnici Epidaurus festivala 2007.

 

Dukić Tea - glasovir
Rođena je 07. kolovoza 1990. godine u Zagrebu. Vrlo rano je počela pokazivati interes za glazbu, a osobito za klavir. S navršenih osam godina započela je svoje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi "Pavao Markovac" kod prof. R. Zlatarić i prof. Đ. Tikvice. Sada (šk.god. 2006./2007.) je polaznik četvrtog razreda srednje glazbene škole "Zlatko Baloković" kod prof. Barbare Bego-Bojić.


Dubrovački gitarski trio
Krajem 1992. godine, zaintrigirani čarolijom zajedničkog muziciranja, Ante Skaramuca, Frano Matušić i Maroje Brčić okupljaju se pod imenom Dubrovački gitarski trio.


Dubrovački simfonijski orkestar
Dubrovački simfonijski orkestar djeluje od godine 1925., najprije kao Dubrovačka filharmonija, zatim kao Gradski orkestar, a potom – do godine 1992. – kao Festivalski orkestar. Orkestar tvore akademski glazbenici koji su znanje stjecali uglavnom na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a neki se potom usavršavali u Moskvi, Petrogradu i Parizu.


Franetović Kušelj Đive – flauta
Rođena u Dubrovniku 1979. g. gdje započinje muzičko obrazovanje u Umjetničkoj školi ''Luka Sorkočević'', s prof. J. Kakarigijem.
2001.g. diplomira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. M. Novak. U ljeto 2000.g. prolazi audiciju za Mediteranski orkestar mladih u Marseilleu s kojim svira na turneji po Provansi, Francuska.


Gjoni Iliriana – glasovir
Rođena 1986. u Ulcinju, u Crnoj Gori. Osnovnu glazbenu školu započinje sa devet godina, također u Ulcinju, a završava je kao najbolji đak generacije u 2001. godini. U ožujku iste godine započinje redovne konzultacije s istaknutim crnogorskim pijanistom i pedagogom, Borisom Kraljevićem.


Genc Lana – glasovir
Polaznica je poslijediplomskog studija klavira kod Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Dobitnica je Nagrade rektora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 1999./2000. Usporedno studira na Visokoj glazbenoj školi u Beču (R. Kehrer, D. Lively).Uspješnim nastupima na međunarodnim natjecanjima (Moncalieri i Rim, Italija; Sendai, Japan) zarana je privukla pozornost uglednih svjetskih, poglavito japanskih glazbenih promotora te je nastupila uz ugledne orkestre - Filharmonija Prinzen Garten i Japanski simfonijski orkestar Shinsei u Japanu (Tokio i Yokohama).


Hilje Dijana
Prvakinja Opere HNK u Zagrebu. Rođena je u Dubrovniku, a diplomirala i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedna je od vodećih mezzosopranistica u Hrvatskoj. Sudjeluje u izvedbama cijelog opernog repertoara u matičnoj opernoj kući, a kao gost nastupa u riječkoj, splitskoj i osječkoj operi.


Jasna Jukić – glumica
Članica glumačkog ansambla Kazališta „Marin Držić“ u Dubrovniku gdje je u stalnom angažmanu od 1993. kamo je došla iz rodnog Splita. Uz niz zapaženih glumačkih ostvarenja u repertoaru dubrovačkog teatra, posvetila se radu s mladima te je osnovala udrugu “Arijel” čije je geslo “Kazalištem protiv nasilja”. Pri Udruzi je pokrenuto i amatersko kazalište za odrasle koje se dubrovačkoj javnosti predstavilo s uspješnim projektima i predstavama.


Kahriman Đana – violina
Đana Kahriman rođena je 16. prosinca 1989. godine u Dubrovniku. Sa sedam godina započela je učenje violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivanke Kalanj. Sada je studentica Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokova. Sa osam godina prvi put je nastupala uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra.


Klapa Ragusavecchia
Želeći odati počast mjestu iz kojega dolazimo, nazvali smo se jednim od starih imena našega grada. Mogli smo se nazvati i Epidaurus ili Civitus Vetus, no izbor je pao na Ragusavecchiu (stara Ragusa), ime koje doslovno prikazuje svu povijesnu važnost današnjeg Cavtata.


Klapa Oštro
Klapu je 2000-te godine osnovala nekolicina konavoskih entuzijasta ocrtavši je terminom Oštro prema najjužnijoj točki hrvatske obale. Tijekom dosadašnjeg rada klapa je surađivala s mnoštvom glazbenih voditelja, od kojih je najveći umjetnički biljeg utisnuo sadašnji voditelj klape Krešimir Magdić.


Niko Kovač – glumac
Prvak Hrvatskog glumišta, dugogodišnji član glumačkog ansambla Dubrovačkog Kazališta Marina Držića u kojemu je ostvario niz zapaženih uloga.


Kursar Toni – rog
Rođen u Dubrovniku 26.10.1983. gdje je i završio osnovnu pa potom i srednju glazbenu školu Luke Sorkočevića smjer rog u razredu prof. Ildousa Galioullinea. 2002. godine upisao diplomski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studirao u razredu prof. Mateića, prof. Detičeka, a 2006. diplomirao s odličnim uspjehom u razredu prof. Lipovšeka.


Leko Matea – glasovir
Pijanistica Matea Leko rođena je u Zagrebu 1986. Glasovir je počela učiti sa devet godina kod prof. Dragane Petravić. Školovanje je nastavila kod prof. Ivanke Kordić pod čijim je vodstvom osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu. Sa sedamnaest godina primljena je na Muzičku akademiju kao prvoplasirana na prijemnom ispitu.


Letunić Ivo – lijerica
Ivo Letunić je lijeričar i basist «Kries»-a, te novopridruženi član klape «Oštro» iz Konavala. Iako je zvuk lijerice slušao od djetinjstva, sam ju je prosvirao tek 1998. na radionici Vide Bagura. I sam Vido tvrdi da je Ivo jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj, a kroz njegov današnji angažman u Kries-u i međunarodna kritika i publika s oduševljenjem dočekuju njegov rad.


Marin Maras – violin
Born in 1990 in Dubrovnik, where he started his elementary musical education at the School of art «Luka Sorkočević». At the age of 15 he become a full-time student at Music Academy in Zagreb in the class of prof. Leonid Sorokow (who provides Marin with constant music education).


Petrović Tihomir
Tihomir Petrović je rođen u Zagrebu 25. srpnja 1951. godine. Godine 1976. diplomirao je na teorijsko-pedagoškom odjelu Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu i stekao stručni naziv Profesor muzike. Agencija za odgoj i obrazovanje promaknula ga je 2007. godine u zvanje profesora savjetnika teorijskih glazbenih predmeta. Od studenoga 1977. godine predaje sve teorijske glazbene predmete na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a od 1993. i na Rock-akademiji u Zagrebu.


Previšić Tomislav – glasovir
Tomislav Previšić se rodio 13. svibnja 1987. godine u Dubrovniku. Sa sedam godina upisao je glazbenu školu „Luke Sokorčević“ – područni odjel u Cavtatu, gdje inače živi. Još ma početku školovanja pokazuje svoju muzikalnost i ljubav prema klaviru. Nakon četiri godine u područnom odjelu nastavlja školovanje u Dubrovniku, a kasnije upisuje i srednju glazbenu u istoj školi.


Querimaj (Qerimi) Fatos – klarinet
Potječe iz veoma poznate Albanske glazbene obitelji, koja je odigrala mnogo u kultiviranju i propagiranju Albanske glazbe uopće. Diplomirao je klarinet i kompoziciju na Akademiji u Tirani 1982.godine. Danas radi u svojstvu asistenta na akademiji u Tirani, gdje je i voditelj odjeljenja za puhačke instrumente.


Session&Selection
Etno - jazz trio "Session Selection" djeluje od 1996. godine. Kao spoj različitih svjetova izvodi autorska djela, obrade etno glazbene baštine Hrvatske i cijele planete kao i glazbu inspiriranu nedefiniranim izvorima spontanog tijeka svijesti.
Teme, improvizacije, istraživanje polja lucidnosti, romantične vibracije i tko zna kakva iznenađenja. Džemal Cakić – truba, Maro Mitrović - udaraljke, glas, Mateo Martinović - klavijature, glas


Sorkočević Quartet
Ustanovljeni 1988. s glavnom idejom da promoviraju komornu glazbu Dubrovačke glazbene baštine. Ovaj ansambl gaji tzv Salonsku glazbu te regularno nastupa u crkvi Svetog Spasa u Dubrovniku. Kvartet Sorkočević dobitnik je dvaju priznanja godine 1992. i 1995. za nastup na Dubrovačkim Ljetnim Igrama, a 2002. nagradu Turističke zajednice.


Srzić Zlatan – dirigent
Diplomirao je dirigiranje na Hochschule für Musik und datstellende Kunst u klasi Prof. dr. Milana Horvata u Gracu, Austrija, te violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Prof. Martina Barića, a usavršavao se kod Prof. Charlesa Libova u SAD.


Trio Caruso – Darclée
Antonio Palazzo, sopran, Aldo Gallone tenor i Paolo Scibilia klavirist. Zovu se ovim imenom kako bi odali počast dvojici poznatih opernih pjevača iz kraja 18. i početka 19. stoljeća. Bili su to Talijanski velikan Enrico Caruso, glasoviti interpret internacionalnog opernog repertoara, te Rumunjska sopranistica Hariclea Darclée – koja je jedna od prvih interpretatorica opera Mascagni-ja i Puccinija.


Antonia Emanuela Maria Palazzo – soprano
Antonia Emanuela Maria Palazzo je dramski sopran. Diplomirala je pjevanje i violinu na glazbenoj akademiji San Pietro a Majella u Napulju usavršavajući se zatim kod magistra Giuseppe Ruisi. Njena intenzivna umjetnička karijera započinje debutom u Cavaleriji Rusticani kao Santuzza, zatim kao Tosca s kojom je inaugurirala otvaranje pjevačke sezone 2006. u Tirani. Slijede uspjesi Traviatom u Mantovi, Madame Butterfly u Rumunjskoj.


Aldo Gallone, tenore
Studirao je pjevanje u glazbenoj školi G.Paisiello u Tarantu kod maestra Giacoma Colafelice. Usavršavao se kod Luciana Seria, Gianni Raimondi, Maria Luise Cioni, Gianfranca Ostini i Vanne Camassa.


Paolo Scibilia
Paolo Scibilia pijanist, glazbeni promicatelj i dirigent. Rođen u Italiji. Diplomirao 1988. na Konzervatoriju u Napulju, zatim se usavršavao kod Sergia Fiorentina, George Sandora, Petera Rosela, Dan Grigore na akademiji u Imoli.


Vidović Ivana Marija – glasovir
Rođena u Dubrovniku. Klavir je počela učiti u najranijoj dobi (s četiri godine) u svom rodnom gradu u klasi L. Cobenz i V. Miletić. Maturira u ratnom Dubrovniku 1992. godine. No, prije završenog srednjeg školovanja primljena je na Akademiju za glazbu u Ljubljani. U klasi Tatjane Ognjanovič diplomira s najvišim uspjehom 2002. godine.


Vigna Taglianti Andrea – piano
Andrea Vigna Taglianti započinje glazbeni studij 1989. godine s skladateljem Antonellom Lerda, zatim nastavlja s Tizianom Costamagna na glazbenoj akademiji „Conservatorio Statale di musica G. F.Ghedini“ di Cuneo. Zatim se usavršava dvije godine u Vicenzi sa Antoniem Tessoni, te u Milanu na akademiji G. Marziali i postiže specijalizaciju s poznatim Brunom Caninom.