Epidaurus teatar: ‘A odakle ste Vi, gospođo?’

Za autorsku predstavu Ksenije Prohaska tražila se stolica više

Epidaurus teatar i ove godine oduševio je mnogobrojnu cavtatsku publiku – za autorsku predstavu Ksenije Prohaska tražila se stolica više u Domu kulture Cavtat. Komediju ‘A odakle ste Vi, gospođo?’ izveli su pred više od stotinu gledatelja Ksenija Prohaska i Marjan Nejašmić Banić, a uslijedio je iznimno zanimljiv razgovor umjetničke voditeljice i direktorice Epidaurus Cavtat festivala, Ivane Marije Vidović, s dvoje talenata koji su iznova podsjetili što znači raditi – teatar iz srca.

Predstava je, podsjetimo, nastala pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, uz svesrdnu pomoć Ane Tonković, a radi se o britkoj dvosatnoj komediji koja oduševljava publiku diljem Hrvatske.

Glumica, prvakinja splitskog HNK Ksenija Prohaska četvrti se put vratila u Cavtat u sklopu Epidaurus festivala, a publika se sjeća njenih emocionalnosti i energije kroz osebujne, moćne ženske likove koje je utjelovila – Marlene Dietrich, Clara Schumann i Edith Piaf, koje ujedno izvodi i na nekoliko jezika. I ovog je petka, zajedno s mladim kolegom Marjanom Nejašmićem Banićem, izazvala salve smijeha, dug aplauz i ovacije publike.

Posebno je zanimljivo bilo, osim uživati u predstavi, čuti i dijelove života naše velike glumačke dive, njena holivudska iskustva, ali i proces nastajanja predstave ‘A odakle ste Vi, gospođo?’ koja je čekala kao ideja čak dvadeset godina. Glumica je najavila za iduće izdanje Epidaurus Cavtat teatra i moguću novu suradnju i to s našom priznatom glumicom Milkom Podrug Kokotović, uz duhovitu opasku – ako ju nagovori!

Publika se tijekom predstave naročito povezala s mladim psihijatrom doktorom Mucićem, odnosno Marjanom Nejašmićem Banićem. Njihova dinamična rasprava u kojoj od obične glavobolje dolazimo do kompleksnih likova koji se unutar Ksenije Prohaska svi odreda pitaju ‘Tko ne bi volio biti prihvaćen?’, sve kroz sjajan, životni humor, teatar je kojeg bismo češće trebali i morali vidjeti.

Epidaurus Cavtat festival srdačno zahvaljuje svim sponzorima, donatorima, izvođačima i publici, uz napomenu kako su alternativne lokacije u slučaju lošeg vremena Dom kulture u Cavtatu i Čilipima. Informacije o Epidaurus Cavtat Festivalu možete pronaći i na www.epidaurusfestival.com te društvenim mrežama Festivala.

Scroll to Top